A gyémánt gyűrű árak meghatározása

A lánykérés dátuma már meg van, de még a gyűrű hiányzik? Akkor itt az ideje, hogy utána nézzen! A White & Black elbűvölő kollekcióiban válogatva, rátalálhat a tökéletes darabra. Különleges gyémánt gyűrű olcsón, minőségi tulajdonságokkal várja, hogy kiválasszák és hatalmas örömet okozzanak vele. A gyémánt értékét a 4C által határozzák meg. Ez a rövidítés négy szó angol kifejezéséből ered.

A cut, vagyis csiszolás, a carat, vagyis tömeg, a clarity, magyarul tisztaság és a color avagy szín. A briliáns csiszolás legfőbb célja, hogy a gyémánt leglátványosabb színében ragyogjon. Optikai számításokon alapul, a briliáns alakzatnak köszönhető a drágakő színszóródása és tündöklése. A karát tulajdonképpen a gyémánt súlyát jelöli, amit a tanúsítványokban századpontossággal tüntetnek fel.

Tisztaságát meghatározzák a benne rejlő idegen anyagok és a csiszolás által keletkezett karcolások, vagy már meglévők, amelyeket csiszolás által sem sikerült eltüntetni. Ezáltal az aprócska, legtöbb esetben szabad szemmel nem is észlelhető hibák kedveznek a pénztárcáknak, hiszen a gyémánt gyűrű olcsón megvásárolható lesz. Persze nem illik összetéveszteni ezt a drágakövet egy kevésbé színvonalas darabbal, így hát az olcsó kifejezés a gyémánt gyűrű árak kategóriában lesz észrevehető a többi példánnyal összehasonlítva.

Színük a leggyakrabban a fehér és a sárga árnyalatai között mutatkoznak, ám a gyémánt az egyetlen ékkő, ami a természetben minden színben pompázik. Azonban az élénk színek igen nehezen fellelhetőek, ezért árúk is feljebb csúszik. Viszont ,mesterséges úton is elő tudnak állítani különböző árnyalatokat, de így már nem lesznek annyira értékesek, mint a természetes színben sziporkázóak.

Ha szeretne még több információt megtudni az egyik legnemesebb drágakőről, esetleg a gyűrűvásárlást fontolgatja, Önnek is ajánlott a whiteandblack.hu weboldal, ahol tudakozhat a gyémánt gyűrű árak alakulásáról, vásárolhat vagy esetleg egyedi megtervezésű ékszert készíttethet. Ne késlekedjen tovább, válassza a tökéletest párja számára!