A lazúr évszázados eredményessége

A fából készült kültéri, illetve belső terekben megvalósított elemek az otthon értékes ornamentumai, amelyekre a lehető legnagyobb odafigyelést és gondot kell fordítani a tökéletesség megőrzése érdekében. A lazúr az a bizonyos áttetsző fafesték, amelyik kifogástalan védelmet nyújt az időjárás viszontagságaival, valamint a kopás problémájával szemben.

Annak függvényében, hogy nyers vagy száraz felületre kerül, mérettartó, esetleg fokozott kopásnak kitett felületekre ápolására szükséges, több csoport különböztethető meg. A lazúr összetételétől, illetve szín intenzitásától függően, ideálisan kiemeli a fa változatos erezetének szemet gyönyörködtető mintázatát és megóvja a fizikai hatások által kiváltott deformálódástól.

Pigmentekben gazdag, olajos állagának köszönhetően pedig hosszú évszázadok óta nyújt hathatós védelmet a bútoroknak, illetve egyéb fából készült felületeknek. A különböző típusú lazúr által megvalósítható, változatos felületek eredményezése lehetővé teszi a felhasználóknak a korlátlan alkotás örömét.