A sziklakerti növények hosszú listája

Vannak emberek, akik mindig arra törekszenek, hogy valami pluszt, valami különlegességet vigyenek mindabba, amit megalkotnak. Számukra nincs ez másképp a kert kialakítása során sem, így nemcsak egy átlagos virágoskertet alakítanak ki, hanem például sziklakertet. Természetesen, ehhez nélkülözhetetlenek a sziklakerti növények, amelyeknek kiválasztására nagyon oda kell figyelni.

Amennyiben erre és a növények tulajdonságaira is nagy figyelmet fordít, úgy alakíthatja ki a sziklakertet, hogy egész évben gyönyörködhessen annak szépségében. Az árlevelű lángvirág például már áprilistól hozza elbűvölő apró virágait, amelyek lila színben pompáznak. A virágzás csúcsán betakarják az egész növényt.

Egy jól megtervezett sziklakertből ez a virág nem hiányozhat. Aztán ott van még a nyugati kökörcsin a sziklakerti növények között, a délvirág, ami kristályvirágként is ismert, a tengerparti pázsitszegfű, valamint a kutyatej. Persze, ezzel a sziklakerti növények listája még nem ér véget, mert ebbe a kategóriába rengeteg más virág is beletartozik.