A természetes sugarakat kibocsátó infraszauna

A modern kor szaunájának is nevezik, ám mégis több eltérést észlelhetünk. Az infraszauna infravörös sugarak kibocsátásával növeli a kabin és testünk hőmérsékletét. Fontos tudni, hogy ezek a sugarak egyáltalán nincsenek káros hatással a szervezetünkre, mivel teljesen természetes dolog. Ez nem radioaktív, UV vagy mikrohullámú sugárzás, hanem egyszerű, meleg és jótékony sugarak. A hőmérséklet az infrasugárzóknak köszönhető, ezek két típusban találhatóak meg.

A Carbon sugárzót használják leginkább, mert olcsóbban megkapható és nem jár túl nagy költségekkel, áramfogyasztása igencsak alacsony. Ez a sugárzó azonban nem képes lefedni az infravörös tartomány egész részét és legfőképpen IR-C sugarakat bocsát ki, amelyek nem hatolnak túl mélyen a bőrünk alá.

A Full spectrum sugárzó azonban az infravörös tartomány minden részét fedi, mellette már a bekapcsolás után sugározzák a hatékony IR-A, IR-B és IR-C sugarakat. Az infraszauna használata igen egyszerű. Csak be kell kapcsolni, várni kis időt amíg bemelegszik és már kezdődhet is a szaunázás.