Áramláskapcsoló, a könnyed munkavégzésért

Aki mezőgazdaságban dolgozik, az tudja, hogy az eredményes munkához nélkülözhetetlen a bőséges hozamú kút, illetve egy magas minőségű szivattyú. Aki a könnyed munkának a híve és szeretné, hogy az öntözés automatikusan, a rendszert kímélve történjen, annak elengedhetetlen kellék az áramláskapcsoló is.

Ez az okos kis masina nem igényel komolyabb karbantartást és beállításokat, ellenben a rendeltetésszerű használata hatalmas előnyökkel kecsegtet. Nem elég, hogy egymagában helyettesíti a vízellátó rendszerekben használt nyomáskapcsolót és tartályt, de még az alacsony helyigény is mellette szól.

Az áramláskapcsoló működése egyszerű és rendszerkímélő, hiszen amint vízvétel történik a rendszerből és az ebben lévő nyomás a gyárilag beállított 1,5 bar-ra csökken, a kapcsoló elindítja a szivattyút, majd addig működteti, amíg a rendszer be nem zárul, vagyis megtelik vízzel. Az áramláskapcsoló a szárazon futástól is megvédi a szivattyút, mivel üres szipolyozás esetén, 10 másodperc után kikapcsol és csak manuálisan indítható újra.