Az Esztrich és Mapegum kiegészíthetik egymást

Több olyan hely is előfordul a lakásban, ahol gondot okozhat a folyamatos nedvesedés. A víz az élet alapvető eleme, de a lakáson belől sok gondot tud okozni, ha nem megfelelő helyen üti fel a fejét. A Mapegum műgyanta bázisú anyag a segítségünkre tud lenni ebbe a harcban. Fontos, hogy nem állandó vízterhelésnek kitett helyekről van szó, mint amilyenek a kádak vagy éppen úszómedencék, hanem olyan felületekről, amelyeket gyakran érint víz, de az nem folyamatosan történik.

A fürdőszobák vagy éppen konyhák tele vannak ilyen jellegű helyekkel és jól jön a védelem a számukra. Nyugodtan használható vízszigetelésként kerámia vagy éppen kő a burkolás előtt. Megóvja a gipszkarton és fafelületeket is a nedvesedés káros hatásaitól. A Mapegum termékek kitűnő hatásának köszönhetően, könnyedén felvihető minden felületre és bármilyen formában, akár vízszintes, akár függőleges módon dolgozunk velük. Nagyon könnyedén kombinálható más hasznos anyagokkal és remekül lehet dolgozni velük. Amikor például egy új fürdőszobát vagy éppen konyhát akarunk kialakítani, akkor fontos, hogy megfelelő vastagságú és erősségű alapzatot öntsünk.

Az Esztrich kimondottan alkalmas erre a feladatra. Gyakran használják a padló magasítására, burkolat alatti rétegnek vagy éppen kopórétegnek. A megfelelő termékcsaládokat jól lehet kombinálni és együtt dolgozni velük. Az Esztrich helyben bedolgozható beton segítségével kialakítjuk az aljzatréteget, amit alaposan elegyengetünk, majd miután ez megfelelően megszáradt, felviszünk rá egy vízzáró gyantaréteget és burkolattal lefedjük az egészet. Máris kész a jó minőségű padlószint.

Természetesen nem ilyen egyszerű az egész, mert sok dolog van, amit figyelembe kell venni az Esztrich betonnak az öntésénél és száradási folyamatainál, de végeredményben a megrendelő csak ennyit kell tudjon az egész műveletről. Amennyiben szeretne többet tudni és jobban átlátni az egész munkafázist, érdemes az interneten rákeresni és olvasni róla, esetleg hasznos videók segítségével végigkövetni az egész folyamatot.