Az Omega 3 fontosságát nehéz túlbecsülni

A többszörösen telítetlen zsírsavak pozitív élettani hatásairól alig néhány évtizede tud a tudomány, ennek a tudásnak a gyakorlati haszna pedig még ennél is rövidebb időre tekint vissza.

Az egyik legismertebb ilyen zsírsav az Omega 3, aminek jelentőségét nem lehet eléggé hangsúlyozni a kiegyensúlyozott táplálkozás keretében. Az Omega 3 zsírsav többek között segíti a magzat fejlődését és ha megfelelő mennyiségben van jelen, csökkenti a koraszülés esélyét is.

Nagy szerepe van a megfelelő látásélesség kialakulásában és a magzat általános szellemi fejlődésében is. Felnőtteknél rendkívül szerteágazó a szerepe, a teljesség igénye nélkül felsorolva, néhány jelzi az Omega 3 óriási fontosságát. A vér koleszterinszintjének mérséklésével megóv az érrendszeri és szívbetegségek kialakulásától.

Szerepe van továbbá az idegrendszer és a sejthártyák felépítésében, ugyanakkor az immunrendszer karbantartásában is fontos szerepe van. Tehát, ha megtehetjük, fogyasszunk minél több tengeri halat, hiszen az tartalmazza ezt a fontos zsírsavat legnagyobb mennyiségben.