Családi örökségeink a családi képek

Az emberek túlnyomó többsége szívesen tekint vissza a múltba, mosolyogva nosztalgiázik. Mi sem segíthetné jobban a múltba való utazásunkat, mint a családi képek. Szívesen kotorjuk elő őket a szekrények legmélyebb zugaiból, hogy aztán egy percre megállva visszaemlékezzünk azokra a pillanatokra, amelyeket megörökítettünk.

A gondosan megőrzött családi képek életünk örökségének számítanak. Születésnapok, karácsony, húsvét, kisebb-nagyobb családi ünnepek alkalmával összegyűl a család.Ezek az ideális alkalmak a családi képek nézegetésére.

Milyen nagyszerű érzés látni szüleinket gyerekként vagy a dédinket, akiket sajnos már nem ismerhettünk. Ugyanilyen szívmelengető érzés, amikor nagyszüleink, szüleink gyermekkori csínytevéseiről hallgathatunk történeteket, amelyeket egy-egy fénykép idéz fel.

Nézegetve ezen fotókat, elcsodálkozunk az akkori divaton, hajviseleten, de leginkább a szüleink, nagyszüleink fiatalságán, szépségén. Mindig legyen hely az otthonunkban a családi képek tárolására, hiszen azok igazi örökségnek számítanak!