Hasznos társ fényképezésben a Li-Ion akkumulátor

Minden évszak remek lehetőséget nyújt arra, hogy megörökítsük a természet szépségeit. Legyen az egy vidáman játszadozó állat vagy a szépen sárguló levelek, mind olyan élményeket adnak, amelyek vidámságot vihetnek szívünkbe. Amióta megjelentek a modern fényképezőgépek és a hozzájuk való Li-Ion akkumulátor egységek, nagyban leegyszerűsödött az emlékek rögzítése. Csak pár kattintás az egész, és máris vihetjük haza a természet egy csodás darabkáját.

Természetesen, nem mindig ilyen egyszerű a dolog. Legyen az illető profi vagy kezdő, számos dologra kell figyelemmel lenni. Ezek közé tartozik a fénybeállítás, a fókuszállás és még néhány apróság. A tartós és hosszan tartó Li-Ion akkumulátor egy igazán hasznos társunk lehet a munkában. Ezek a termékek az elemekkel ellentétben akár többször is feltölthetőek, így két-három szett hosszú időn keresztül kitart. Amíg néhány Li-Ion akkumulátor a fényképezőben teljesít szolgálatot, addig a többi otthon, a töltőn készülhet az újabb bevetésre.

De miért jobbak ezek, mint a hagyományos elem? Egyszerűen azért, mert tartósabbak és tovább bírják a terhelést! Minden fotós rémálma, hogy amikor eljön a megfelelő pillanat, amire akár napokig vagy hetekig várt, akkor hirtelen lemerülnek a tartalékok, és nincs, amit behelyezzünk. Idővel a Li-Ion akkumulátor is feladja a harcot, de jóval később teszi ezt meg, mint a hagyományos energiahordozók. Rövid idő alatt könnyen kitapasztalhatjuk, hogy pontosan mennyit bírnak a termékek, és hányra van szükségünk belőlük, hogy egy többnapos túra alkalmával ne legyünk hiányban.

A megfelelő szaküzletben és az interneten egyaránt megvásárolható a Li-Ion akkumulátor. A nemzetközi szabványoknak megfelelően a feszültsége 3,6 Volt, és a kapacitásuk függvényében kell őket tölteni. Általában maximum öt órát kell rá számolni, de gyakran ennél rövidebb idő is elég lehet. A Li-Ion akkumulátor rendszeres használat esetén pár hónap alatt visszahozza az árát, így megtérülő befektetésnek számít, amit érdemes kihasználni. Próbáljuk ki, és tapasztaljuk meg a hatékonyságát.