Hatásos méregtelenítő kúrák citrommal

A szervezet öntisztítása olykor kis segítséget igényel a részünkről. Szükség van a méregtelenítő kúrák alatt orvosi segítségre? Nem, méregtelenítsen otthon házilag: méregtelenítő receptek bárhol megtalálhatók, hiszen olyan sokan kipróbálták már a test salaktalanítását különböző módszerekkel.

A méregtelenítő kúrák nagyon hasznosak lehetnek az egészség szempontjából, hiszen nem igényelnek különösebb felkészülést, de néhány dologra oda kell figyelni. A betegeknek és a gyermekeknek nem ajánlott. A citrom csodálatos hatásairól és rendkívül magas C-vitamin tartalmáról bizonyára mindenki tud, de sokan, lehet, nem tudják, hogy mennyire hatásos a méregtelenítés citrommal.

Ennek oka az, hogy noha a citrom savas, az emésztés során lúgossá válik, ezáltal enzimjei elősegítik a salakanyagok semlegesítését. A kúra során csak frissen facsart citromot használjunk, hogy a gyümölcs ne veszítse el értékes tulajdonságait. A limonádékúra is népszerű, ugyanakkor mások a méregtelenítő tea csodálatos hatásaira esküsznek.