A műfogsorok alternatív megoldást jelentenek

A fogászati kezelések és eljárások rengeteget fejlődtek az elmúlt években. Az emberek tudatában még mindig él a fogorvostól való félelem, a kellemetlen és fájdalmas beavatkozások emléke. Pedig még a műfogsorok technológiája is rengeteget fejlődött, és egyre praktikusabb, kíméletesebb és tartósabb eszközöket gyártanak a fogtechnikusok. A páciensek mindig csak a legutolsó vagy az utáni pillanatban fáradnak el szakemberekhez, amikor már késő, és meg kell szabadulni a rossz fogaktól. Ilyenkor a műfogsorok jelentik a megoldást, és ezek beépítése komoly anyagi és időbeni ráfordítást igényel.

Nem beszélve az ezzel járó kellemetlenségekről. Ezért nem győzik hangsúlyozni a fogorvosok különböző médiákon és fórumokon keresztül, mennyire fontos a megelőzés és a betegség korai felismerése. Az egészséges fogak éppen olyan fontosak, mint minden egyéb szervünk. Igaz, fog nélkül lehet élni a műfogsorok segítségével, azonban rengeteg kellemetlenséggel jár. Ezért próbáljunk meg évente néhány alkalommal rászánni egy órát, hogy ellenőriztessük fogaink állapotát egy fogorvossal.

Ha mégis húzni kell, akkor érdemes pótolni a hiányzó fogat, mert előbb-utóbb nem lesz mivel rágni. Nem beszélve arról, hogy idős korra egyszerűen elkopnak a meglévő, egészséges fogak. A fogpótlás híd sok esetben nélkülözhetetlen. Ha már elvesztettünk egy vagy több fogat, akkor a helyzettől függően, a szakorvosok lehetőségeihez mérten több megoldás is szóba jöhet a hiányzó fogak pótlására. A fogpótlás híd megoldással a legegyszerűbb, mivel két meglévő fog közé tesznek egy műfogat, amelyet a két szomszédos fog tart. Ezt nevezik hídnak.

Ez a megoldás az egyik legnépszerűbb a mai fogorvosi eljárások között. A páciensek felismerték a fogazat esztétikai jelentőségét, és igyekeznek minél hamarabb pótolni a hiányzó rágószervet. Ezért, ahol fizikailag lehetséges, a szájüregben műfogak beültetésével oldják meg a hiányzó fogak pótlását. A fogpótlás híd segítségével számos fogorvosi rendelőben megoldható. Érdemes felkeresni a legközelebbi fogorvosi klinikát ez ügyben.