Örökölhető-e a nyugdíj előtakarékossági számla?

Nem csak a nyugdíjas évekhez közeledvén érdemes elgondolkodni azon, hogy miből fogunk megélni majd. Az állami nyugdíjrendszerrel kapcsolatban nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy biztosan nem nyújt megfelelő anyagi biztonságot, ezért érdemes minél korábban gondolkodni az öngondoskodásban rejlő lehetőségeken. A nyugdíjbiztosítás iránt legalább olyan sokan érdeklődnek, mint a Nyugdíj Előtakarékossági Számla után, ám különbségek természetesen adódnak a két megoldás között.

Megéri tisztában lennie azzal, hogy a NYESZ értékpapír számlaként az örökhagyó vagyonának részét képezi, ha tehát haláleset következne be, akkor a törvényes öröklés szabályai szerint örökölhető a számlán összegyűjtött pénz. A nyugdíjas évek anyagi biztonsága miatt egyre többen választják ezt az előtakarékossági formát. Némi szakértelem elengedhetetlen ahhoz, hogy hozamra is szert lehessen tenni, de ha csak a takarékoskodással foglalkoznánk, erre is lehetőséget kínál a megoldás.

S hogy mégis mennyit sikerülhet az évek alatt ilyen módon összespórolni? A nyugdíjbiztosítás.com szerint 35 év után sokkolóan magas nyugdíjunk is lehet, ugyanis a befizetett összegek után adójóváírást is igénybe vehetünk minden évben. Fontos azonban tisztában lenni azzal, hogy adómentesen csak akkor juthatunk hozzá a pénzünkhöz, ha nyugdíjasként kívánjuk ezt megtenni, vagy a szerződés már legalább tíz éve él. A nyugdíjas évek biztonsága érdekében most kell tenni, s ehhez remek lehetőséget kínálnak azok az előtakarékossági formák, amelyek iránt előnyeik miatt egyre többen érdeklődnek.