A kontak lencse típusai

A szemproblémák kiküszöbölésre ma már rengeteg különböző megoldás létezik. A legdrasztikusabb esetekben a műtéti beavatkozás segíthet csak, de az enyhébb hibák javíthatóak segédeszközökkel is. Ilyen segédeszköz a kontak lencse, illetve a szemüveg.

Még mindig többen döntenek a szemüveg viselése mellett, mert ez egyszerűbb és kényelmesebb megoldásnak tűnik sokak számára. Mások azonban, főleg esztétikai okokból döntenek a kontak lencse mellett.

Tény, hogy a modern technológiának köszönhetően, ma már igen kényelmes és praktikus lencséket is képesek gyártani, amelyeket rövid idő alatt meg lehet szokni. Egy-két hét után már fel sem tűnik a viselőjének.

Többféle technológiával gyártanak ilyen termékeket, így készülnek kemény és lágy, gázáteresztő illetve színes változatok is. Mindenki megtalálhatja az egyéniségének és a szükségleteinek megfelelő darabokat. Van olyan kontak lencse, amelyiket naponta cserélni kell, másokat akár egy hétig vagy egy hónapig is hordhatóak. Egyes típusaik pedig éjjel-nappal viselhetőek.