A Nespresso kapszula mindenkinek tartogat meglepetést

A kapszulás kávék megjelenésével új fejezet kezdődött a kávézás történetében, hiszen már bárki készíthet kávéházi minőségű reggeli italt az otthonában is. A Nespresso kapszula az elsők között jelent meg, még a 70-es évek végén, 80-as évek elején. Azonban hozzánk még csak néhány éve ért el ez az újítás. A fél világot azonban már meghódította a Nespresso kapszula és társai. Egyik legfontosabb jellegzetessége a változatosság.

A gyártók ugyanis mindig igyekeznek valami különlegességgel meglepni a vásárlókat. A hagyományos őrölt kávét tartalmazó kapszulák mellett, különböző ízesített változatokat is lehet vásárolni. A Nespresso kapszula gyártói időről-időre megjelentetnek egy-egy limitált kiadású összeállítást is, így a kávézás valóban változatos és meglepetéssel teli időtöltés lesz. Szintén a nagy siker titka az is, hogy roppant egyszerű a kávéfőzés a kapszulák használatával. Ugyanis csak annyi a teendő, hogy behelyezzük a kávékapszulát a kávégépbe és bekapcsoljuk a készüléket.

Csak egy pár másodpercre van szükség és máris elkészül az különleges illatokkal és telt aromákkal csalogató koffeinbomba. Ha valaki nem fogyaszthat koffeines italokat, mert túl magas a vérnyomása, vagy egyéb egészségügyi problémával küzd, de mégis inna egy jó kávét, már csak megszokásból is, annak a koffeinmentes Nespresso kapszula használata javasolt. Ízre ugyanolyan kávé készíthető ezzel is, viszont jelentősen alacsonyabb a koffeintartalma, így nem okoz egészségügyi panaszokat.

A zöldkávé rajongóinak szintén készült megfelelő Nespresso kapszula, így ők sem maradnak le az egyszerű kávéfőzős élményéről. Teljesen mindegy, hogy egy jó erős, intenzív ízekkel kecsegtető feketére vágyunk, vagy egy lágyabb, édesebb tejeskávéra, mert a megfelelő Nespresso kapszula kiválasztásával, bármelyik ugyanolyan könnyen és gyorsan elkészíthető. A habosító funkcióval is rendelkező Nespresso kávégépeknek köszönhetően, az ital tetejét vastag, lágy és selymes krémes réteg díszíti, aminek nemcsak esztétikai szerepe van.