A sikeres felújítás kulcsa: Hogyan válassz képzett mesterembert, a Jooble szakértőinek tanácsa

Lakásfelújítás előtt állsz? Túl sok ajánlatot kaptál, és pont ezért nem tudod, hogyan válaszd ki közülük a leginkább megfelelő munkaerőt? A Jooble álláskereső portál összegyűjtött 8 olyan tippet, amelyek segítenek megtalálni a legjobb szakembert a lakásfelújításra.

Az otthon nem csupán négy fal, ahol az időnk egy részét töltjük. Az otthon állapota, hangulata és minősége hatással lehet a jólétünkre. Ezért fontos, hogy időről-időre felújítsuk. A megfelelő szakember kiválasztása itt kulcsfontosságú, hiszen ezen múlik javarészt a felújítás menete. Ha munkalehetőséget keresel, az állás Szarvas oldalon a Jooble bemutatja az aktuális ajánlatokat.

A felújítás pozitív hatásai számos szempontból érezhetőek. Először is, az ingatlan értékének növekedése hosszú távon beruházásként értelmezhető. A modernizált és jól karbantartott otthonok magasabb áron kelnek el a piaci értéknél, így egy jól végrehajtott felújítás megtérülése igen jelentős lehet. Másrészt, az általános jólét számára igazán kedvező ha egy felújított, letisztult környezetben élsz. De hogyan találd meg a legjobb mestert, aki gyors és jó munkát végez?

Jooble: a jó lakásfelújító jellemzői 8 pontban

A Jooble álláskereső portál szerint több pont is van, amelyet érdemes betartani egy szakértő kiválasztásakor. Az állás Nyíregyháza oldalon azoknak érdemes munkát keresni, akik megbízható cégekhez vagy csapatokhoz szeretnének csatlakozni. Azok pedig, akik tatarozást szeretnének és a lakásfelújításhoz keresnek szakit, olvassák el a Jooble tippjeit a következő fejezetekben.

  • Szakmai végzettség megismerése

Ellenőrizd a hivatalos dolgokat! Kérj tőle okleveleket, végzettséget bizonyító iratokat, okleveleket, bármi, ami hitelesen igazolja, hogy a szakember járatos a szakmában. Győződj meg a megbízhatóságról, hiszen ez a személy fog jobb esetben otthont varázsolni a lakásodból vagy házadból.

  • Kérj referenciákat és nézd meg a korábbi munkákat

A mesterek szívesen megmutatják a korábbi munkáikat vagy ajánlataikat, amennyiben büszkék arra. Kérj bátran referenciákat, és vedd fel a kapcsolatot a korábbi ügyfelekkel. Valószínűleg ők is szívesen megosztják a tapasztalataikat. Nézd meg akár ezeket a helyszíneket, amennyiben mód van rá.

  • Pontosítsd a szakember szakterületét

Kérdezz rá, hogy melyik területen mozog kényelmesebben: míg valaki a fürdőszobák felújítására szakosodott, valaki a hálószobatervezés titkait ismeri jobban. Legyen szó bármiről, pontosíts és akár eloszthatod a munkát több szakember között is, ha úgy érzed megfelelőnek.

  • Ellenőrizd az engedélyeket

Bizonyosodj meg róla, hogy az általad kiválasztott szakember minden olyan engedéllyel rendelkezik, amely szükséges a munka elvégzéséhez. Ez tartalmazhatja a szükséges szakmai tanúsítványokat és a helyi hatóságok által előírt engedélyeket is.

  • Kérdezz rá a biztosítékra

Lehetőleg kérj bizonyítékot a mesterem felelősségbiztosításáról. Ez megvédhet téged és az ingatlanodat az esetleges káresemények esetén. Amennyiben a szakember nem rendelkezik hasonló biztosítással, akár rád is hárulhatnak a kártérítési költségek.

  • Kérj több árajánlatot

Ne feltétlenül elégedj meg az első ajánlattal. Kérj legalább három különböző szakembertől árajánlatot. Ez lehetővé teszi, hogy összehasonlítsd az árakat és a szolgáltatásokat, és kiválaszd a számodra leginkább kézenfekvő ajánlatot.

  • Gondolkodj ár-érték arányban

Az előző pontot kiegészítve pedig: ne csak az árakat nézd. Fontos, hogy a munka minősége is megfeleljen az elvárásoknak. Tehát egy feltűnően alacsony árajánlatkor érdemes elgondolkodni, hogy mi állhat a dolog mögött. Lehet, hogy a munka vagy az alapanyagok lesznek gyengébbek, ami által a következő felújításra hamarabb fog sor kerülni, mint tervezted.

  • Alkudozz, amikor helyét érzed

Ha úgy érzed, hogy a megadott ár alkuképes, vagy három mester közül az egyiket szeretnéd egy kicsit olcsóbban, ajánld fel a saját áradat és győzd meg, hogy érdemes alkut kötnötök. A jól megalapozott és megértett szerződés, amely magába foglalja a költségeket, alapvető fontosságú a sikeres felújítás érdekében.

Az eredményes felújítási projekt elengedhetetlen eleme továbbá a folyamatos és hatékony kommunikáció a szakemberrel vagy a csapattal. Határozd meg a munka megkezdése előtt, hogyan szeretnél kommunikálni a fejleményekről: telefonon, emailben, kapcsolattartón keresztül vagy bizonyos szoftverek használatával. Mindkét félnek bele kell egyeznie a kommunikáció minőségébe és csatornájába. Ha bármilyen ehhez kapcsolódó probléma vagy egyéb kihívás merül fel a projekt során, mindkét fél köteles jelezni a másik felé. Így lesz a munka gördülékeny, és gyorsabban meg lehet találni a megoldás egy-egy felmerülő kérdésre.

A Jooble álláskereső portál szerint a megfelelő szakember kiválasztása talán egy kicsit időigényes, viszont mindenképp megéri a “befeketetést”. Még egyszer kiemelnénk, hogy óvakodni érdemes a túlzottan alacsony árajánlatoktól, hiszen a jövőben több probléma is felmerülhet a nem minőségi munkavégzés miatt. Érdemes az aranyközépútra koncentrálni és megtalálni azt a szakembert, aki szimpatikus, akivel egyszerű kommunikálni és úgy gondolod, hogy tényleg képes vagy rábízni az otthonod átalakítását.