Amiről kevesen tudnak: a mióma tünetei és kezelése

Minden nő számára fontos az egészség és a kiegyensúlyozottság; mi több, ez a kettő együtt jár valamilyen szinten. Annak érdekében, hogy ez így is maradjon, fokozottan oda kell figyelni a nőket érintő betegségekre. Például ilyen kényes téma a mióma tünetei és kezelése. Sajnos nagyon sok nő tapasztalja az élete során ezeket a panaszokat, amelyek komoly mértékben befolyásolhatják a mindennapjaikat.

Egy olyan jóindulatú daganatról beszélünk a méhben, aminek mérete különböző lehet, mivel egyénfüggő. Azonban a mióma tünetei és kezelése nagyon sok nő számára új fogalom. Ez azért rossz, mert minél kevesebben tudnak róla és ismerik, annál kevesebben fogják észrevenni időben. Ha olyan tüneteket tapasztal, mint nagyon erős havi vérzés, ami hosszú ideig tart, vagy akár már folyamatossá válik; alhasi fájdalom és hátfájdalom, szorulás; a terhesség elmaradása, akkor valószínűleg miómától szenved.

A mióma tünetei és kezelése mindenképp az orvos feladata, ezért ne várjunk túl sokat a látogatással! Előfordulhat, hogy a mióma mérete nagyon kicsi, így a kezelése is egyszerűbb, viszont vannak olyanok, akiknek a szervezete hajlamos kialakítani nagyobb méretű daganatokat. Ilyenkor sajnos csak az operáció segíthet, de szerencsére, ahogy már említettük, jóindulatú daganatokról beszélünk.

A mióma tünetei és kezelése gyakran keresett téma az oldalunkon is, ezért aki szeretne többet megtudni az okairól és a műtét utáni lehetőségekről, azok mindenképp keressenek fel minket! Tudnia kell, hogy vannak panaszmentes miómák is, amelyek annyira kicsik, hogy nem kell a fent említett tünetekkel számolnia, de még ebben az esetben is fontos az ultrahangos vizsgálat a nőgyógyásznál.

A műtét utáni időkben pedig ajánlatos pótolni az úgynevezett sárgatest hormont, vagyis a progeszteront. A mióma tünetei és kezelése ugyanis egyrészt az ösztrogéndominanciának köszönhető. Az oldalunkon található progeszteron krém hatékonyan elősegíti a hormon háztartásának a normalizálódását, ezáltal a panaszok is csökkennek és a gyógyulási folyamat is felgyorsul.