Az alacsony négyévszakos gumi ár sokakat elcsábít

A gumiabroncsokat évente két alkalommal le kell cserélni a járműveken, még akkor is, ha azok használhatóak. Ugyanis mindig az évszaknak megfelelő abroncsokat kell használni, ha biztonságosan akarunk közlekedni.

Persze a négyévszakos gumi ár megfizethetőbb, mint egy nyári és egy téli szett abroncs ára, ezért ez is jó megoldás lehet, ha pénzt akarunk spórolni. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy ez csak egy köztes megoldás és télen nem nyújt akkora biztonságot, mint egy téli gumi.

A négyévszakos gumi abban az esetben jelenthet jó megoldást, ha a téli hónapokban csak ritkán és rövid távolságokon használjuk a gépkocsit. Ilyenkor valóban felesleges a téli abroncsok megvásárlása, ha heti egy-két alkalommal ülünk volán mögé, amíg leugrunk elintézni a bevásárlást.

A kedvező négyévszakos gumi ár azonban gyakran elcsábítja az embereket és egyre többen választják ezt a terméket, akkor is, ha az autóvezetés hozzátartozik a mindennapjaikhoz. A jeges utakon azonban a négyévszakos gumi hamar tönkremegy, ha folyamatosan használjuk.