Megéri kimenni Ausztriába szerelőnek?

Igen sok honlapon kínálnak ausztriai munkalehetőségeket. Azonban érdemes alaposan átgondolni döntésünket, hiszen számtalan változás vár ránk, ha ezt a lehetőséget választjuk. Ilyen helyzetekben a családoknál a családfő, azaz a férfiak mennek ki először külföldre, majd később a család is utánuk megy. Az ausztriai munkavállalás sem egy leányálom, ezt soha ne felejtsük el. Aki dolgozni szeretne, az itthon is tud, ha megfelelő szakértelemmel és természetesen alázattal rendelkezik. Azok, akik itthon sem találták meg számításukat, odakint még nehezebben fognak boldogulni, hiszen a nyelvtudás a legtöbb esetben alapfeltétel. A megbízható szerelők itthon is nagyon keresettek, hiszen sok embernek nincs affinitása.

Miről lehet felismerni a megbízható szerelőt?

Budapesten is, csak úgy, mint vidéken a megbízható szerelő szájhagyomány útján terjed, hiszen a családok egymásnak adják a tippeket, hogy kit érdemes egy-egy szerelési, javítási feladattal megbízni. Az elhivatott szerelők minden esetben tájékoztatják az ügyfeleket a tényleges hibáról, annak kijavítási munkálatairól. Az elvégzett munkáról minden esetben számlát adnak és munkájukra garanciát is vállalnak. A különféle kicserélt alkatrészekre általában 6 hónap garanciát vállalnak. Az elhivatott szerelők 24 órában elérhetők, hiszen legfontosabb számukra az, hogy a bajba jutott családokon segítsenek, legyen az egy elromlott mosógép, egy meghibásodott hűtőgép vagy egy mosogatógép. Teljesen mindegy mi romlik el egy háztartásban, egy biztos, azonnali javításra szorul. Leginkább a kisgyermekes családok esetében fontos, hogy a szerelők mindig készenlétbe legyenek egy-egy meghibásodás esetén.

Magyarország mely területéről mennek el a legtöbben Ausztriába dolgozni?

Magyarországon leginkább a határ közeli városokból mennek át Ausztriába dolgozni, hiszen ilyenkor nem szükséges előző életünket totálisan felszámolni. A férfiak átjárnak dolgozni a szomszédos országba, így hétvégenként térnek csak haza. Ezeknek a családoknak a többsége még gyermektelen házaspár vagy fiatal élettárs, akik jövőjük megalapozásán dolgoznak. Természetesen a gyermekes házaspárok közül is sok férfi vállal állást, ám ebben az esetben a gyermeküket egész héten nem láthatják, sőt olyan is előfordul, hogy egy hónapban egyszer térhetnek haza külföldről. A kint megszerzett tapasztalatot azonban a későbbiekben itthon is tudják kamatoztatni, ha Budapesten elhivatott és megbízható szerelőként keresnek állást vagy alapítanak