Az egyik legfontosabb burkolóelem: a térkő

térkő - stshop.hu

Ahogy a házépítéskor, úgy a kert, illetve az épület környezetének kialakításakor is gondosan kell kiválasztani az építőelemeket.

A térkő nemcsak mutatós, hanem rendkívül időtálló is, emiatt sokan döntenek emellett a betonból készült burkolóelem mellett. Tulajdonságai lehetővé teszik, hogy rendkívül sokféleképpen tudjuk felhasználni.

De pontosan mire is használható a térkő és hogyan kell tisztítani? Ha kíváncsi vagy, olvass tovább!

Mire használható a térkő?

Ha például a kaputól a bejárati ajtóig szeretnénk járdát kialakítani, akkor a térkő ideális megoldást nyújt. Többféle alakban, színben és méretben kapható, így a bevezető út az igényeink szerinti mintában és színben pompázhat. Az elemeket felhasználhatjuk továbbá akár a kocsibeálló, vagy a terasz kialakításához is, csupán arra kell figyelni, hogy mekkora terhelésnek lesz kitéve használat során. Minél nagyobb teherbírással kell rendelkeznie, annál nagyobb méretű térköveket érdemes használni.

Ahol csak gyalogosan fogunk közlekedni, elégnek bizonyulhatnak az 5-6 cm vastagságú elemek is, melyekből dekoratív járda építhető.

A térkő tisztításának lépései

Mivel az elemek folyamatosan ki vannak téve a külső hatásoknak, például az időjárásnak, így bizonyos időközönként meg kell tisztítani őket. Ha a kockák közötti résekben kinő a gaz, akkor azokat kézzel vagy a megfelelő célszerszámmal el kell távolítani. A tisztításhoz sok esetben elég vízzel lemosni a felület, makacsabb szennyeződések eltávolításához esetleg nagynyomású mosót használhatunk, az olajfoltokhoz viszont már megfelelő erősségű tisztítószereket kell alkalmazni. A lerakáskor érdemes elgondolkodni az impregnálás lehetőségén, annak köszönhetően ugyanis a térkő elemek nem szívják magukba a vizet és a folyékony szennyeződéseket, tehát a tisztítása is sokkal gyorsabb és egyszerűbb lesz.

Ha még nem tudod hol vásárolhatnál magas minőségű térköveket, akkor figyelmedbe ajánljuk az stshop.hu oldalt, ahol nagy választékból választhatsz.