Az ekcéma kezelése és megelőzése

Érzékeny bőrtípus esetén, a nem megfelelő kozmetikum használata bőrallergiához vagy súlyosabb esetekben ekcémához vezethet. Az ekcéma kezelése nem egyszerű feladat, hiszen a hámréteg súlyos gyulladásáról van szó, ami irritációval, piros foltok megjelenésével és gyakran sebekkel jár.

A beteg bőrterület gyakran viszkető érzéssel és égető fájdalommal is járhat, valamint súlyosabb esetekben hólyagok is megjelenhetnek az érintett felületen. Ilyenkor a hideg vizes borogatás és a különféle ekcéma elleni krémek enyhíthetik a tüneteket, de fontos megtalálni az allergiás reakciót kiváltó allergént is és eltávolítani a környezetből annak érdekében, hogy biztos legyen a gyógyulás.

A leginkább megfelelő kezelési módszer a bőrgyógyász által ajánlott gyógymód, ami krémek és gyógyszerek hatásával tüntetheti el a bőrbetegséget. Az ekcéma kezelése és megelőzése a hidratálástól is függ, hiszen a kiszáradt bőrfelületet könnyebben megtámadhatja ez a betegség, ezért érdemes odafigyelni úgy a vízfogyasztásra, mint a megfelelő hidratáló krémek használatára is.