Az olcsó parfüm lehet jó parfüm

Az illatfelhő, amivel egyes emberek rendelkeznek az utcán vagy baráti társaságban, nemcsak a kiváltságosok tulajdona! Sőt, nem is csak azoké, akik nagy vagyonnal rendelkeznek. Ma már kapható kiváló minőségű olcsó parfüm is.

Az olcsóság fogalmát senkinek nem kell elmagyarázni, de vajon mit jelenthet az, hogy jó minőségű? Természetesen ez nem az illatának a milyenségére vonatkozik, de erre még visszatérünk! A minőség sokkal inkább vonatkozik arra, hogy egy adott parfümnek mennyi időt tart az illata a kifújás után, valamint milyen intenzitással érződik az emberen.

Van olyan is, amelyik egy teljes napig vagy még tovább érezhető, de olyan gyengén, hogy azt épp csak a viselője érzi. Ezért nemcsak a hosszantartóságra kell figyelni, hanem az intenzitásra is.

Az elején pedig azt olvashatta, hogy egy parfüm minőségét nem az határozza meg, hogy mennyire kellemes vagy kellemetlen illatú. Miért? Mert ez nagyon relatív dolog. Ami az egyik emberek kecsegtető, az a másiknak riasztó lehet. Egy biztos, hogy az olcsó parfüm sokakra csalogatóan hat.