Ellenáll a nedvességnek a bambusz parketta

Megalapozza az otthon környezetét és stílust teremt. Jó ízlésre vall a bambusz parketta. Nem egy mindennapi anyag, amikor minden műanyagból készül. Sőt, a használatával még az erdőirtást sem támogatjuk, mivel nem fa, hanem fű, viszont rendkívül ellenálló és rugalmas.

Mindezek mellett, nagyon feldobja a lakás belső dizájnját. Hogyha bizonyos körülmények biztosítva vannak a nedvesség ellen a fürdőszobában, akkora bambusz parketta még ott is alkalmazható anélkül, hogy felpuffadna vagy egyéb gond lenne vele. Mivel egyre modernebben és olcsóbbak a lakások szigetelései, ezért a levegő páratartalma is megnőhet, hogyha nem figyelünk oda.

Ez károsíthatja a faanyagokat, viszont a bambusz parkettának nem okozhat gondot. A kártevők sem kímélik a hagyományos fából készült parkettát, előszeretettel rágcsálja meg a szú vagy a szűcsbogár.

A horizontális és vertikális bambusz parketta sűrűsége egyenlő a puhafáéval, viszont a fonott típusé sokkal ellenállóbb, ezáltal nem sérül meg olyan könnyen, mint a másik két fajta. A gyártástechnológia sokban meghatározza a tulajdonságait.