ENZO tuning felnik már 20.690 Ft-tól!

Amikor egy keréktárcsa feliratát tanulmányozza valaki, akkor betűk és számok kombinációjából kell kihámozza, hogy az illeni fog az autóra vagy sem. Ráadásul a számok közül van, ami colban értendő és van, ami milliméterben.

Az akciós ENZO felnik között ugyanis sokféle szemrevaló termék látható, de vajon a kiszemelt darabbal lecserélhető az éppen használt keréktárcsa? Az első két szám a szélesség és átmérő névleges értékét jeleníti colban kifejezve.

Utána a rögzítésre szolgáló csavarok száma és az osztókör átmérője következik, de ez már milliméterben van kifejezve. Végül az akciós ENZO felnik jelzőjeként ott az ET-szám, ami a felni középsíkja és a felfekvési sík közötti távolság.

Ez igazából az első kerekek esetében fontos, hiszen a kormánygeometriát a gyártó egy adott ET-számra lőtte be, ha ettől eltérünk, akkor többletterhelésnek lesz kitéve a kormánygép. A képek mint látható, csupán illusztrációk, hiszen 4 csavaros keréktárcsák alatt is olvasható a 4 csavaros rögzítésre utaló méret. Nyilván a leírt számok a mérvadóak és az alapján kell válogatni.