Mit okozhat progeszteron hiányt?

Minden ember életében vannak könnyebb és nehezebb periódusok, ám ezek nem feltétlenül jelentik valamiféle betegség megjelenését. Amennyiben ezek a nehezebb időszakok többször előfordulnak, mint például a hányinger, menstruációs fájdalom, kedvetlenség, félelem, depresszió, illetve megmagyarázhatatlan súlygyarapodás, akkor már gyanakodni kell.

Mégpedig a fent felsorolt tünetek jelentkezésekor, valószínű, hogy a progeszteron hiány tüneteit tapasztalja az illető személy. A progeszteron egy női nemi hormon, amit más néven sárgatest hormonnak hívnak. A petefészek megrepedt tüszőjéből kialakult sárgatest termeli a női ciklus második felében a progeszteron hormont.

Ez az egyik fő terhességi hormon, tehát a progeszteron hiány lehet az egyik oka a gyermekáldás elmaradásának, hiszen ennek következtében előfordulhat, hogy a petesejt nem alakul ki, vagyis a tüsző nem érik meg teljesen. Napjainkban már civilizációs betegségként is felfoghatjuk ezt.

A progeszteron hiány a következőket okozhatja: terhesség elmaradása, vetélés, ingerlékenység, hangulatingadozások, fejfájás, fáradságérzés, izzadás, duzzadt mellek, fájdalmas menstruáció, hosszabb vagy erősebb, gyengébb menstruáció, köztes vagy pecsételő vérzés. Tehát nagyon sok kellemetlenséget okozhat ez a betegség, amit tanácsos minél előbb kezelni.

Természetesen ennek is különböző módon lehetséges a kezelése. Hogy melyiket választjuk, az több mindentől függ, például a progeszteron hiány mértékétől, illetve magától a kezelendő személytől is. A sporttal, az egészséges és változatos étkezéssel, megfelelő folyadékbevitellel vagy fényterápiával mindenki tehet az egészsége érdekében.

Ezek mellett létezik egy természetes alapanyagokból készített progeszteron krém is, amit az itt található webáruházban remek áron meg is vásárolhat. Progeszteron hiány esetén érdemes használni ezt a krémet, hiszen teljesen bőrbarát növényi olajokból készült, ráadásul remekül hidratálja, ápolja és védi a bőrt. A termék magas minőséget képvisel, amit bátran kipróbálhat Ön is.