Fontos tudnivalók, ha tetőfelújítást tervezel

tetőfelújítás -

Az otthonunk egyik legfontosabb eleme nem más, mint a tető, hiszen védelmet nyújt az időjárási elemekkel szemben. A szerepét azonban csak abban az esetben tudja megfelelően betölteni, ha jó állapotban van.

Mivel folyamatosan ki van téve a külső hatásoknak, idővel eljön az a pont, hogy átnézessük és ha szükség van rá, akkor pedig fel is újíttassuk. Az ehhez szükséges alapanyagokat a legkönnyebben egy Tüzépről tudjuk beszerezni, miután egyeztettünk egy szakemberrel.

Kíváncsi vagy, hogy mikor válik esedékessé a tetőfelújítás, illetve, hogy mi ennek a menete? Akkor olvass tovább, ebben a cikkünkben ugyanis megosztjuk veled a legfontosabb tudnivalókat.

Miért van szükség a tetőfelújításra?

Ha körbe nézel a házakon, akkor láthatod, hogy sok tetőre ráférne már a felújítás, és lehet, hogy ez alól a Te otthonodé sem kivétel. Manapság egyre szélsőségesebb az időjárás, ami azt jelenti, hogy télen az átlagosnál alacsonyabb, nyáron pedig az átlagosnál magasabb hőmérséklettel kell számolni. Ez pedig jelentős terhelést jelent a tetőfedő anyagokra is, amik ha nem felelnek meg a mai kor követelményeinek, akkor nem tudnak megfelelő védelmet biztosítani. Ráadásul sok helyen még mindig hullám- vagy síkpala van a házakon, ami az egészségre káros anyagokat tartalmaz, ráadásul nem is biztonságos. Szerencsére a Tüzép kínálatában lehet találni olyan tetőfedő anyagokat, amik biztonságos alternatívát jelentenek helyettük.

Tetőfelújítás: mik az első lépések?

Egy egyszerű festést vagy glettelést akár saját magunk is el tudunk végezni, ám a tetőfelújítás ennél sokkal bonyolultabb munka. Mielőtt tehát bármit is csinálnánk, például anyagokat vásárolnánk a Tüzépről, mindenképpen érdemes egy olyan szakembert keresni, aki a tervezésben, a tanácsadásban és a kivitelezésben is tud nekünk segíteni. Először is fel kell mérni a tető állapotát és meg kell állapítani, hogy mi a gond vele. Előfordulhat, hogy csak a héjazatot kell lecserélni, ami a szerencsésebb eset, mert kevesebb munkával jár. Ha viszont a tetőszerkezetben is vannak hibák vagy hiányosságok, akkor azt is fel kell újítani. Egy tapasztalt szakember mindenben a segítségünkre van, beleértve azt is, hogy mit vásároljunk a Tüzéptől.

Akkor most el kell költözni otthonról?

Amikor szóba kerül a tetőcsere, akkor sokan egyből arra gondolnak, hogy arra az időre új otthont kell keresniük maguknak. A tetőn végzett munkálatok azonban nem minden esetben érintik a lakóteret. A szakemberek általában úgy dolgoznak, hogy csak a tető egy részén kezdik el leszedni az elemeket, de rögtön utána fel is kerül a hőszigetelés és a tetőfólia, ami védelmet nyújt az eső és a szél ellen. Költözni csak abban az esetben kell, ha olyan felújítás történik, ami a teljes tető eltávolításával jár. Ha viszont csak a héjazatot kell lecserélni, akkor azért még nem kell összepakolni.

Láthatod, hogy a tetőfelújítás nem olyan rémisztő, mint amilyennek elsőre tűnik. Ha a megfelelő szakemberrel működsz együtt és megbízható Tüzéptől szerzed be a munkához szükséges alapanyagokat, akkor hamar túlleszel rajta anélkül, hogy stresszelned kellene valami miatt.