Igazán megbízható az ipari csavarkompresszor

Ipari környezetben mindig szükség van nagyteljesítménnyel bíró gépekre, amik képesek hosszú időn keresztül, folyamatosan működni. Az ipari csavarkompresszor ebbe a kategóriába tartozik, kiváltképp abban az esetben, hogyha az EKOMAK modelljeiről van szó. Már számtalanszor bebizonyította az európai Atlas Copco gyár, hogy kiváló ipari csavarkompresszorokat képes készíteni, amelyeknek páratlan a megbízhatósága és viszonylag kicsi az energiaigénye is.

Ezek oly módon lettek összerakva, hogy egy esetleges meghibásodás esetén a szervizköltség alacsony legyen. A tervezők odafigyeltek minden apróságra. Praktikus megoldásokat alkalmaztak, hogy megőrizzék az ipari csavarkompresszor kedvező ár-érték arányát. A beépített hővisszanyerő rendszer az, ami gazdaságossá teszi az üzemeltetést. De az is sokat számít, hogyha szabályozni lehet az ipari csavarkompresszor fordulatszámát. Ezt a kivitelt külön igényelni lehet, mert nem minden esetben van rá szükség.

Ahhoz, hogy ezek a gépek sokáig tökéletesen működhessenek, szükség van speciális szűrökre. A sűrítettlevegő szűrő megvédi a belső rendszert a meghibásodástól, mert kiszűri még a legapróbb szennyeződéseket is abból a levegőből, amit a kompresszorok beszívnak működés közben. Bár azt hihetnénk, hogy ezekben a komoly gépekben nem tehetnek kár az aprót részecskék, sajnos ezek idővel felgyűlnek. A por, az olaj, fémrészecskék és sok más lerakódást képeznek, ami kezdetben teljesítményromláshoz fog vezetni, majd nagy valószínűséggel a sűrítettlevegő szűrő nélkül a kompresszor tönkre is megy.

Természetesen ezek szinte minden modellben megtalálhatóak, azonban időnként cserélni kell ezeket, hogyha már elérték azt a határértéket, amikor nem képesek megfelelően szűrni. A sűrítettlevegő szűrők mellett, a kínálatban megtalálhatóak vízleválasztók, atmoszférikus szűrők és azok is, amelyek csíramentes levegőt biztosítanak. Csere esetén mindenképp figyelnünk kell, hogy mekkora üzemi nyomásnak tesszük ki a légszűrőket és ez alapján kell választanunk. A kedvező árak és a kiváló minőség állandó a ganzair.hu weboldalon.