Infrapanellel minden könnyebb

infrapanel

A hagyományos fűtési berendezéseknek általában van néhány olyan jellemzője, ami miatt gyakran kellemetlenné válik lakásunk hangulata. A központi fűtéshez járó csövek néha szivárognak, és sok helyet foglalnak el, míg a fával működő kályhák néha füstölnek, így a ház is megtelik füsttel. Az infrapanel segítségével mindez már a múlté, hiszen ez a megoldás elektromos árammal működik, így a felsorolt problémák egyikébe sem ütközhetünk.

Ugyanakkor, ha kisebb a lakásunk, és nem szeretnénk, hogy a fűtési berendezések miatt az amúgy is kis terünk még kisebb legyen, az infrapanel ilyen szempontból is előnyös, hiszen nemcsak a falra, hanem akár a mennyezetre is felszerelhető. Sőt, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a mennyezetre illesztve nagyobb hatékonyságot érhet el.

Bizonyos esetekben az infrapenel még a magas páratartalom problémájára is megoldást nyújt, mivel a falak hőmérsékletét pár fokkal magasabbra melegíti a levegőénél, így a párakicsapódás megvalósulása lehetetlenné válik. Mivel nagyon jól beilleszkedik szinte bármilyen környezetbe, így esztétikai szempontból is előnyös megoldás.