Jöjjön el Ön is a pezsgő múzeumba!

Egy múzeumot nemcsak a hagyományos értelemben véve kell elképzelni. Lehet teljesen más, mint amit megszoktunk. Erre jó példa a pezsgő múzeum, ami valóban összegyűjti egy helyen a Törley pezsgő relikviáit, feljegyzéseit, de mégis más kicsit, úgy tartalmilag, mint formailag. A lényeg az, hogy feltétlenül látni kell, hiszen egy nagyon érdekes, szép és tanulságos tárlat keretein belül ismerhetjük meg az egyik legnagyobb márkánkat.

A budafoki dombok ölelésében helyezkedik el, kapuit 2012. június 16-án, a Múzeumok éjszakáján nyitotta meg. Már említettük, hogy a pezsgő múzeum formailag is eltér a hagyományosoktól.

Ezalatt azt értjük, hogy kiállítótérbe lépve hirtelen egy pezsgős dugó belsejében találjuk magunkat, innen egy palackba, majd pohárba jutunk. A pezsgő múzeum bevezeti a látogatókat a magyar pezsgőzési kultúra születésébe és fejlődésébe, egy csodálatos történetet ismerhetünk meg a kezdetektől egészen napjainkig. Jöjjön el Ön is, hiszen nagyszerű élmény várja a Törley Gyűjtemény és Látogatóközpontban!