Keresőoptimalizálás önállóan, gyorsan és hatékonyan

keresőoptimalizálás

Ma már kevesen vannak az online térben, akik ne ismernék a keresőoptimalizálás fogalmát. Egy vállalkozás, vagy egy cég tulajdonosaként valószínűleg már hallottuk azt a javaslatot, hogy alkalmaznunk kellene a SEO eszközeit.

A Search Engine Optimization egy angol kifejezés rövidítése. Magyar fordításban ez a keresőoptimalizálás. Egy olyan folyamatot takar, melynek segítségével az élvonalba kerülhetünk a Google találati listáján, amikor a felhasználók az általunk kínált termékhez, vagy szolgáltatáshoz kapcsolódó kulcsszavakra keresnek rá az interneten. A keresőoptimalizálás a webhelyünk fejlődésének motorja.

Miért fontos ez annyira?

Gondoljunk csak arra, hogy mi hogyan nézünk utána a számunkra lényeges információknak. Tegyük fel, hogy vacsorázni szeretnénk egy idegen városban, ahol senkit és semmit nem ismerünk, vagy vízvezeték szerelőt hívnánk egy dugulás miatt. Napjainkban már nem a telefonkönyvet csapjuk fel, illetve nem kezdünk azonnal szomszédoknál kérdezősködni, hanem elővesszük az okostelefonunkat, vagy egyéb digitális eszközünket, és ott kezdünk információ után kutatni.

Az előbbi példánál maradva, valószínűleg olyan jellegű kifejezésekre keresnénk rá, mint például, hogy legjobb éttermek a közelben és duguláselhárítás gyorsan. Ezek a kifejezések, vagyis úgynevezett kulcsszavak biztosítják a kiindulópontot annak meghatározására, hogy a hozzánk hasonló felhasználók hogyan fogalmazzák meg a kereséseiket. A cégek és a vállallkozások pedig ennek tudatában optimalizálhatják oldalaikat, hogy a célcsoport őket válassza a konkurens weboldalak helyett.

A keresőoptimalizálás természetesen egy nagyon összetett rendszer, melynek minden eleme külön-külön is kulcsfontosságú, és együtt hozzák el a várva várt sikert. A kulcsszókutatásra épülő tartalomalkotáson túl a technikai SEO és a linképítés hármasa közösen biztosítja a helyezésünket.

Saját magunk is sikeresen javíthatjuk weboldalunk helyezését

A szolgáltatás manapság minden marketingügynökség profiljában szerepel, azonban mi is megérthetjük, és ugyanolyan sikeresen, sőt, akár még eredményesebben is alkalmazhatjuk a SEO eszközeit. Így nem kell nagyobb összegeket kifizetnünk az ügynökségek vagy szabadúszó SEO szakemberek számára.

A SEO keresőoptimalizálás tehát egy nagyon hasznos eszköz, mely egyfajta befektetésként működik. Pontosan felépített stratégia mentén stabilizálhatjuk be weboldalunk pozícióját, így nem veszünk el a releváns találatok között, hanem azonnal felhívjuk magunkra a felhasználók figyelmét.