Mit foglal magába a fürdőkád felújítás?

fürdőkád felújítás

A fürdőszoba felújítás során döntő kérdés, hogy mit kívánunk valóban felújítani és mi az, ami már menthetetlen és inkább a csere mellett érdemes dönteni. A fürdőkád felújítás is egy járható út, amit akár mi magunk is elvégezhetünk, viszont komoly előkészületeket és körültekintést igényel, ha kifogástalan végeredményt szeretnénk elérni.

Az viszont már kérdéses, hogy mennyire lesz tartós a kád a felújítást követően. Ha nem szeretnénk időt és energiát fektetni a fürdőkád felújítás menetébe, akkor marad a csere, ehhez viszont már minden bizonnyal szakemberre lesz szükségünk, mert nem mindegy, hogy milyen kádat választunk, illetve az sem, hogy az miként kerül beépítésre. Különálló, beépíthető vagy gyári előlappal szerelt modell, esetleg sarokkád? A variációk elég változatosnak számítanak, ezért kizárt, hogy ne találnánk meg a fürdőszobához leginkább illő modellt. Azért a méreteket nem árt szem előtt tartani, mert sok értékes helyet veszíthetünk, ha egy indokolatlanul nagy sarokkádat szorítunk be egy alapvetőleg aprócska fürdőbe. Illetve ez a későbbi vízhasználat szempontjából is meghatározó lesz a választásunk.

A fürdőkád felújítás hasonlóan történik, mint bármilyen más felület lefestése. Először a felületi hibákat kell kijavítani, gittel és csiszolással, majd jöhet a zsírtalanítás, portalanítás és a festés, ami speciális, kétkomponensű festékkel történik.

Szakszerű fürdőszoba felújítás A-tól Z-ig

Természetesen ebbe már a kádcsere is beletartozik. Ugyanakkor fürdőszoba felújítás mindenekelőtt a tervezéssel, az igényeink felmérésével kezdődik, ami nem a szakember feladata. Érdemes kész tervekkel előállnunk, mire a szakit felkérjük a munkára. Ki kell választanunk a kívánt burkolatot és a teljes fürdőszoba berendezést. Ha egyedül nem megy, akkor kérhetjük belső dizájner segítségét is, de ebben az esetben az ő munkadíjáról sem szabad megfeledkezni. Egy jó szakember nem készít tervet, viszont hasznos tippeket adhat a fürdőszoba felújítással kapcsolatban az addigi tapasztalatai révén. Azzal is számolnunk kell, hogy a fürdőszoba felújítás közben a fürdőszoba használhatatlan lesz, ezért ki kell találni valamilyen megoldást arra az időre, amíg a helyiséget mellőzni kell.

A felújítás nemcsak a burkoló feladatkörébe tartozik, hanem szükségünk lesz egy vízszerelőre is. Akkor a legjobb, ha összhangban dolgoznak, különben előfordulhatnak olyan problémák, mint például, amikor a lefolyó beépítése magasabban történik. Ezért kell előre meghatározni, hogy milyen lesz a kád vagy milyen magas lesz a zuhanytálca.

A burkolás megkezdése előtt mindenképp szükség van a vízszigetelés elkészítésére. Ha hangulatvilágítást tervezünk beszereltetni, akkor nyilván egy villanyszerelővel is konzultálnunk kell a dologról. Amennyiben nem szeretnénk kellemetlen meglepetéseket és váratlan helyzeteket a fürdőszoba felújítás során, akkor válasszunk olyan szolgáltatót, amely képes teljes körű szolgáltatást kínálni a felsorolt munkálatokkal kapcsolatban. Időt és pénzt spórolhatunk, ráadásul egy jókora adag stressztől is megkímélhetjük magunkat.