Teniszkönyök gyógyítása több módszerrel

Olykor megerőltetjük a kézfejünket, az alkart vagy a könyökünket és kialakul a teniszkönyök, amikor még egy tollat sem vagyunk képesek felemelni fájdalomérzet nélkül. Ez rendkívül kellemetlen tud lenni. Ilyenkor a tünetek enyhítésének azonnali elkezdésére van szükség. Általában mindenki a megszokott módon szokott eljárni, vagyis először pihentetéssel, borogatással, jegeléssel kezdődik a teniszkönyök gyógyítása.

Viszont fontos tudni, hogy léteznek olyan gyógynövény tartalmú készítmények, amelyek képesek hatékonyan elősegíteni a gyógyulás folyamatát, mivel fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatással is rendelkeznek. Ezeket az internetről könnyen be lehet szerezni, főleg azoknál a személyeknek kell, akik hajlamosak az ilyen problémákra. Természetesen más módszerek is léteznek a teniszkönyök gyógyítása érdekében, mint a fizikoterápiás módszerek, valamint a speciális gyógytorna. Mindegyiknek megvan a maga jótékony hatása.

A fizikoterápia a sérült testrész helyi keringésének fokozása a célja, amit segíthet az a növényi összetevőkből álló gél és spray, amiben kúszó fajdbogyó olaj, erdei fenyőtű olaj, valamint rozmaringolaj található. Ennek a háromnak a kombinációja bőrizgató hatású, így ha ezzel dörzsölik be a sérült területet, vérbőséget okoz, aminek hatására a bekent testrészt behálózó hajszálerekbe nagyobb mennyiségű, friss oxigénben gazdag vér áramlik, ami fokozza az helyi anyagcserét, illetve a salakanyagok távozását. Ez pedig azt eredményezi, hogy a gyulladás helyére védő hatású sejtek áramlanak. A megrövidült merev izmok és inak regenerációja is a teniszkönyök gyógyítása folyamatához tartozik.

Ezt pedig a speciális gyógytorna által lehet elérni. Ezt a regenerációt szintén hatékonyan segítheti a gyógynövényes gél és spray, mert a bennük található levendula és bergamott olaj izomlazító hatással rendelkezik, ami segíti a teniszkönyök gyógyítása menetét. Semmilyen fájdalomnak, betegségnek sem érdemes hosszútávon tűrni, szenvedni, mert vannak megoldások, amelyekkel meg lehet szabadulni a kellemetlenségektől.