Vannak univerzális étrendkiegészítők ?

A táplálék-kiegészítőket lehet szeretni, vagy nem, de az tény, hogy az intenzív mezőgazdaságnak köszönhetően a termőföldek kimerülőben vannak. A bio termesztésben volnának lehetőségek, és sokan fordulnak is ezen megoldás felé, de nem mindenfajta bio módon előállított élelmiszer szerezhető be könnyen.

Így az, aki szeretné egészségét megőrizni vagy helyrehozni, egyértelműen az étrendkiegészítők felé fordul. Ezekből pedig egyre többféle van, nagyon különböző minőségben.

Pedig fontos volna, hogy a hatóanyagok jól felszívódóak legyenek, ugyanis ha szervezetünk nem tudja hasznosítani, akkor nem sokra megyünk vele. A puding próbája mindig az evés, és ez az étrendkiegészítők terén is így van. Minden embernek egyénileg felel meg egy-egy készítmény.

Ha egy doboz elfogyasztása után semmi sem történik és nem érzünk jó hatást, akkor az adott termék nekünk nem felel meg. Ez nem azt jelenti, hogy ezek az étrendkiegészítők nem megfelelő minőségűek, hanem azt, hogy az adott ember esetében nem hatásosak. Ilyen esetben mást kell választani.