A shea vaj kiválóan hidratál

Bőrünk gyakran száraz, kezeink kirepedeznek a széltől, a mosástól, mosogatástól, az arcunk pedig ki van téve az időjárás viszontagságainak, évszaktól függetlenül. Ezért tanácsos a megfelelő ápolást biztosítani a bőrnek, életünk mindenegyes napján. Mint mindenben, a bőrápolás területén is érdemes a természetes anyagokat használni. Példának okáért, a shea vaj remek minőséget képvisel, amit a Biofamilia webáruházban rendkívül jó áron lehet megvásárolni.

A shea vaj egy Közép-Afrikában honos fa, a karitéfa nagy, szilva formájú csonthéjas terméséből készül, ami 60-70%-os zsírtartalommal rendelkezik. A feldolgozása tradicionális módon történik, hidegsajtolással, aminek rendkívüli előnye, hogy a shea vaj magas A, E és F vitamintartalmát képes megőrizni.

Ez a krém önmagában is nagyon jó, de különféle natúrkozmetikum receptúrák részeként is kiválóan ápolja a száraz, ekcémás bőrt. A shea vaj hidratálja, megnyugtatja és regenerálja a bőrt, valamint magas fokú gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.