Karc eltüntetése fogkrémmel is lehetséges

karc eltüntetése fogkrémmel

A berendezéseinket egy idő után sajnos mindenképpen ellepik a karcok, a jó hír azonban, hogy a karc eltüntetése fogkrémmel is lehetséges. Igen, jól olvasta! A legtöbb felületen megjelenő kár – így az üvegen, a fán, a kerámián vagy a bőrön lévő karcok is – hatékonyan és egyszerűen eltüntethető ennek a hétköznapi anyagnak a segítségével. A háztartásban bizonyosan előforduló másféle szert is bevethetünk a csúnya karcok ellen. Nézzük, mit és miként alkalmazzunk!

Karc eltávolítás könnyedén

telefon az egyik leggyakrabban használt eszközünk, a legtöbb embernek szinte folyamatosan a kezében van. Így elkerülhetetlen, hogy idővel karcos legyen a képernyője. Semmi gond, mivel egy kis fogkrém orvosolhatja a problémát. A kijelzőre helyezve és 10 percig körkörös mozdulatokkal súrolva, a telefon újra karcmentes és ragyogó lesz.

Senki sem szereti, ha karcos a szemüvegnek a lencséje. Ráadásul így a megfelelő használatot is lehetetlenné teszi. Nem kell azonban új szemüveget venni, a karc eltüntetése fogkrémmel ez esetben is lehetséges. Helyezzünk részecske- és fehérítőmentes fogkrémet a lencsékre, majd egy vattapamacs segítségével tisztítsuk 10 másodpercig. Végül öblítsük le hideg vízzel és töröljük szárazra.

A fehérítő hatású, szemcsés fogkrémek is jól jönnek, mégpedig a fémfelületeken. A csaptelepre nyomott csíkot kefével vagy törölközővel dörzsöljük át, majd töröljük szárazra. Ezzel az egyszerű trükkel a fémszaniterek is fényesek lesznek.

karc eltávolítás

Karc javítás házilag a legkülönfélébb eszközökkel

A karc eltüntetése fogkrémmel egy lehetőség, de mást is bevethetünk ellenük. A konyhaszekrényből elővéve a nagymama régi kerámia tányérjait számos karcra lehetünk figyelmesek. A helyzet azonban menthető! Súroló por használatával a tányérok újra ragyogni fognak.

Legalább egy pár lakk cipője mindenkinek van. Nem nyújt azonban szép látványt, ha feltűnik rajta egy karc. Ne dobjuk a sufniba! Töltsünk vazelint az érintett területre egy fültisztító pálcika segítségével és a karcnak nyoma sem lesz!

Ha pedig bőr, akkor a bőr ülőgarnitúrákról sem szabad megfeledkeznünk. Ahol gyermek és/vagy kutya van, ott bizony előfordulhat számos karcolás is. Babaolajat vagy növényi olajat a bútorra dörzsölve megoldható a probléma. Súlyosabb esetben használjunk speciális bőrbútor waxot.

műanyag felületek, mint például az autó műszerfala sem jelenthet gondot. Ekkor a karc eltüntetése fogkrémmel nem, egy hajszárító segítségével viszont annál inkább lehetséges. Irányítsuk a hajszárítót alacsony fokozaton, az értintett felületre és várjunk, míg eltűnnek a hibák. Szükség esetén egyre magasabb fokozatra is emelhetjük. Végül polírozzuk a műanyag felszínt.

fa használata kikerülhetetlen, mindannyiunk otthonában található fából készült bútor vagy padló. A legtöbbször persze karcosan. Hogy mi jöhet ilyenkor jól? Egy fél dióbél csodákra képes! Dörzsöljük a karcokat mindaddig, míg a barázdák feltöltődnek a dió húsával és olajával. Majonéz használatával is hasonló eredményeket érhetünk el.

márvány eleganciát és fényűzést sugároz, nem mellesleg drága is. Nem örülünk, ha karcok borítják. Nem is gondolnánk, de a súrolópapír lesz a megfelelő eszköz a márvány újjávarázsolása érdekében. Dörzsöljük le a kérdéses felületet, öblítsük le vízzel a törmeléket, végül márvány wax-szal tegyük tökéletesen simává. A végeredmény gyönyörű lesz!

Végül, menjünk a házon kívülre és vegyük kezelésbe az autót! Az évek alatt szinte biztosan a kocsin is megjelennek barázdák. Nem feltétlenül szükséges azonban szakembert fogadni, mert házilag is kivitelezhető a javítás. Ehhez csupán néhány dologra lesz szükség: mosószeres víz, súrolópapír, wax, autófény és ragasztószalag. De pasztával és erre szolgáló filccel is könnyen kivitelezhető a karc eltüntetése.

karc javítás házilag

A legtöbb karc eltüntetése fogkrémmel és számos más anyag használatával is megoldható otthoni körülmények között. Attól függően, hogy milyen felület karcmentesítése szükséges, többféle módszer közül is választhatunk. Próbáljuk ki bátran ezeket a praktikus megoldásokat!