Lehetséges az autó felni javítás?

autó felni

Gyakran felmerülő kérdés, hogy lehet-e vagy egyáltalán megéri-e javítani a felniket. Az autó felni javítása a modern kor vívmányainak és technológiai fejlettségének hála, természetesen minden további nélkül lehetséges, de nem minden esetben költséghatékony és tartós megoldás. A végeredményt nagyon sok dolog befolyásolhatja.

Az egyik ilyen például a sérülés mértéke, típusa, illetve a felni anyaga. De az is érthető, hogy sokan szeretnék a véletlenül megpadkázott álom alufelnit helyre hozni, amit olyan sokáig vadásztak, mégis egy szempillantás alatt csorba esett a szépségén. Mint tudjuk nemcsak a figyelmetlenség, hanem az úthibákból adódó sérülésekből is akad szépszámmal.

Komoly baj akkor van, ha a könnyű fém autó felnin már csak a hegesztés segíthet. Egy drágább modell esetében előfordulhat, hogy nem lehetséges a javítás ezen formája, ha az adott típus hengerelt vagy kovácsolt alkatrészekből készült. Ha menthetetlen a dolog, akkor nincs más hátra, mint körülnézni, hogy honnan szerezhető be egy, az igényeinknek megfelelő autó felni.

Már nem hiánycikk a Porsche felni

Általában, minél exkluzívabb egy autó, annál nehezebb alkatrészt találni hozzá megfizethető áron. Azonban Porsche felni minőségi kivitelben szerezhető be a megfelelő paraméterek szerint. A nagy átmérő, a széles kerekek elengedhetetlen részét képezik ezeknek az autóknak. Igen tekintélyes dizájn alakítható ki egy jól kiválasztott Porsche felnivel.

Prémiumkategóriás termékek révén nem csoda, hogy valódi szívfájdalom a tulajdonosoknak, ha kis időn belül javításra szorul az autó ékkövének számító Porsche felni. A választás során érdemes használni a felnikeresőt, amivel könnyen szűkíthető a kör az azonos paraméterekkel rendelkező modellekre. Választhatunk szín, szélesség és átmérő szerint, de a kompatibilitás érdekében ne feledkezzünk meg a furatszám + osztókörről és az ET számról sem. Ezeket szem előtt tartva nemcsak az autónk esztétikáját fokozhatjuk, hanem egy jó Porsche felnivel a vezetés élményét is.

Sok autótulajdonos elcsábul a Porsche felnik láttán, ezért nem véletlen, hogy egyesek fejében megfordul a gondolat, hogy vajon fel lehet-e szerelni egy ilyen típust más márkájú autóra. Ha kötjük az ebet a karóhoz és nem vagyunk restek időt, energiát és pénzt áldozni a dologra, akkor talán megoldható.

Azzal viszont számolnunk kell, hogy elég körülményes dologra adjuk a fejünket. Ez esetben nem árt egy tuningshophoz fordulni, ha Porschénk nincs, de a felnit minden áron szeretnénk a saját autónkon látni. Az első dolog, amivel probléma lesz, az osztókör, mivel a méretek gyártónként változnak. Eltérő modell esetén ez kiküszöbölhető egy nyomtávszélesítővel.

Végeredményben mégis akkor járunk a legjobban, ha a Porsche felni valóban a legendás német gyártó egyik modelljére kerül felszerelésre. Egy teljesen egyedi kinézettel rendelkező autót tudhatnunk a magunkénak, miután lecseréltük a régi gyári változatot egy új, stílusosabb modellre, amely jól tükrözi az ízlésünket és az autó iránti rajongásunkat.