Miért fontos az öntöző karbantartás?

öntöző karbantartás

Ha a házunk mellett van egy udvar vagy kert, akkor megoldást kell találnunk a gyep, a virágok és a többi növény öntözésére. A manuális megoldások már idejétmúltnak számítanak, különösen akkor, ha nagy alapterület vízellátását kell biztosítanunk. Ez esetben különösen fontos, hogy gyors, kényelmes és hatékony alternatívát válasszunk.

Ez nem más, mint az automata öntöző, ami az általunk megadott programok betáplálását követően teljesen önállóan, a jelenlétünk nélkül működik. Alkalmanként azonban sort kell keríteni az öntöző karbantartására annak érdekében, hogy hosszútávon is tökéletesen működjön.

Ezért van szükség az öntöző karbantartásra

Egyrészt tavasszal, amikor újra használni kezdjük az öntözőrendszert, nagyon fontos, hogy elvégezz néhány teendőt. Ezzel biztosíthatod, hogy az öntöző használata ugyanolyan gördülékeny legyen, mint előző évben. Többek között például ki kell tisztítanod a szűrőket és meg kell nézned, hogy megfelelően működnek-e a mágnesszelepek. Nem árt egy nyomáspróbát is elvégezni és persze szükség van a vezérlő egység újraprogramozására is. Másrészt pedig ősszel is fontos az öntöző karbantartás azért, hogy téliesítsd a rendszert. Ez lényegében azt jelenti, hogy ki kell fújatnod belőle az összes vizet, mert különben a fagy komoly károkat tud okozni benne. Ugyanakkor év közben is érdemes figyelemmel kísérned az öntöző működését, előfordulhatnak ugyanis olyan hibák, amiket érdemes rövid időn belül kijavítani.

A profi végeredményhez kerttervezésre is szükség van

Ha azt szeretnéd, hogy a kerted úgy nézzen ki, ahogy azt elképzelted, akkor a kerttervezés is egy szükséges lépés. Ki tudhatná jobban, hogy a növényeket hova érdemes ültetni, egy hozzáértő szakembernél, akinek már nagy tapasztalata van a tervező és kivitelező munkákban?! Ő sok minden másban is tud segíteni Neked, például abban, hogy miként tudod széppé és kényelmesen használhatóvá tenni a ház melletti területet. Sőt, a kerttervezés mellett, az öntözőrendszer kialakításával kapcsolatban is tud neked tanácsokat adni.