Mikor ajánlott a lemezfelni?

lemezfelni

Ahogyan az öltözékünket, úgy az autónkat is az adott évszakhoz kell igazítanunk, ha azt szeretnénk, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések az utakon. Az első dolog, ami ilyenkor eszünkbe jut az a téli, illetve a nyári gumik cserélgetése.

De mi a helyzet a lemezfelni témakörét körülölelő kérdésekkel? Mikor érdemes mellette és mikor ajánlott inkább az alufelni mellett dönteni? Egyáltalán érdemes váltogatni vagy teljesen felesleges? Értelemszerűen ez is egy olyan témakör, amiről elég alaposan megoszlanak a vélemények az autósok körében.

Az alufelni, könnyű és jól mutat, viszont drágább és érzékenyebb a sérülésekre. A szakértők szerint a téli szezon beköszöntével a nyári gumival együtt érdemes lecserélni lemezfelnire. Elsősorban azért járunk jobban, ha lemezfelnire váltunk télen, mert az kevésbé érzékeny a fizikai és a kémiai hatásokkal szemben. Mert nemcsak az ütődések és karcolások képesek maradandó nyomot hagyni az alumínium felniken, hanem például a sós hólé is. A lemezfelni sokkal ellenállóbb és nehezebb, ami ilyenkor kimondottan előnyös, mivel ennek köszönhetően a gumik is jobban kapaszkodnak a havas úton.

Kia Ceed gyári alufelni minőségi kivitelben

Persze érthető, hogy az alufelni rajongók nem szívesen váltanak lemezre, mert az ront az autó megjelenésén. Igaz, hogy ennek ellensúlyozására ott van a dísztárcsa, de hát az mégsem az igazi.

Amennyiben szeretnénk megőrizni pl. egy Kia Ceed gyári alufelni hibátlan állapotát, akkor alaposan oda kell figyelni a tisztítására. Akinek lehetősége van rá, annak érdemes eltávolítania a havas, sáros, latyakos lerakódásokat a Kia Ceed gyári alufelniről minél gyakrabban, mert így nem tudnak elindulni a kártékony folyamatok.

Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy egy olyan neves autógyártó, mint ez a dél-koreai cég, nem engedi, hogy rossz minőségű alkatrészek gördüljenek le a gyártósorról. A Kia Ceed gyári alufelnit a prémium anyaghasználat és a kifinomult kialakítás jellemzi. Egy kis hólé nem fogja azonnal tönkre vágni a felületét, kiváltképp akkor, ha vigyázunk is rá.