Milyen mosógépet vásároljunk? Mire kell figyelni?

mosógép - alza.hu

A mosógép a hűtőszekrény mellett az egyik legfontosabb háztartási gép otthonunkban. Ezért fontos, hogy jól válasszuk meg funkcionalitását, méretét vagy energiahatékonysági osztályát. Tehát ha nem tudja, melyik mosógép lesz a legjobb egy egyedülállónak, és melyik egy négytagú családnak – akkor jó helyen jár! Cikkünkben megismerheti azokat a legfontosabb paramétereket, megoldásokat, programokat, amelyeket a készülék következő néhány vagy akár több éves működése során használni fog.

A mosógép állítólag növeli a komfortérzetünket, ezért érdemes okosan választani. Állítsa a költségvetést a gyártók által kínált megoldásokhoz, hogy a ruhaneműinek mindig friss illata lehessen. Az is fontos, hogy a legoptimálisabb paraméterekre koncentráljon, mint például az alacsony hangkibocsátás, hogy az eszköz ne sértse a komfortzóna határait. Milyen mosógépet vásároljunk? Üdvözöljük a cikkünkben.

A mosógép méretei és az ön igényei – legyenek szinkronban!

Már elmúltak azok az idők, amikor az eladó így válaszolt erre a sokak által feltett „melyik mosógépet vásároljam meg?” kérdésre – „a legnagyobbat!”. Nos, manapság különféle modellek kaphatók a piacon, méret, a ruhák dobba helyezése vagy összeszerelés módja szerint csoportosítva. A legnépszerűbb az elöltöltős mosógépek, vagyis a hagyományos dobos mosógépek kategóriája, amelyek ajtóval – ahogy egyesek preferálják – elülső ablakkal rendelkeznek. Ezeket a hagyományos modelleket szélesség és mélység alapján is meg lehet különböztetni. Míg egy szabványos szabadon álló mosógép körülbelül 85 cm magas, 60 cm széles és 60 cm mély, addig kisebb helyiségekhez is vannak keskeny vagy teljesen kompakt modellek a piacon. Egy nagy, szabványos mosógép általában nagyjából 8-10 kilogrammos töltetű, amit a többfős családok értékelni fognak. Ha ön egyedülálló vagy kis családos, és nem kell sokat és gyakran mosnia, akkor érdemes megfontolni egy keskeny mosógép vásárlását. Ezek 33-45 cm mélyek. Ekkor már csak 4-6 kilogramm ruhanemű fér el a dobba. Milyen mosógépet válasszunk, ha ritkán és nagyon keveset mosunk, például egy nyaralóban? A mosógépek legkisebb csoportja a kompakt modelleket tartalmazza, melyeket apró helyiségekbe érdemes választani. Maximális teherbírásuk 3-4,5 kilogramm. Könnyűek, könnyen mozgathatóak és kicsik.

Szabadon álló vagy beépíthető mosógépet vásároljak?

Folytatva a mosógépek besorolásának témáját, érdemes megemlíteni a nem kevésbé népszerű és a vásárlók által még mindig kedvelt felültöltős mosógépeket. A gyakorlatban a ruhanemű bepakolása módosul, mert ki kell nyitnunk a felső fedelet és magát a dobot. Egy felültöltős mosógép nyilván csak szabadon álló formában kapható, ellentétben a hagyományos, bútorelőlappal letakarható mosógépekkel. Mind a standard, mind a kompakt beépíthető változatban a berendezést takaró bútorlap is a hangszigetelés kaliberét erősíti. A beépíthető mosógép beépítési módját azonban gondosan elemezni kell az összeszerelési rajz alapján, és hozzá kell igazítani a bútormélyedés méretéhez. Függetlenül attól, hogy melyik verziót választja – elöltöltős vagy felültöltős mosógépet, fontos, hogy gondoskodjon többek között a helyes elhelyezés és a szintezés tematikájáról. Többek között ez a tevékenység határozza meg, hogy a mosógép csendesen és gazdaságosan fog-e működni. Ne felejtse el eltávolítani a dobot blokkoló szállítócsavarokat se, mielőtt beszerelné a készüléket. Egyéb, fontos összeszerelési szabályok a berendezéshez mellékelt egyes kézikönyvekben találhatók – nagyon figyelmesen olvassa el.

Milyen mosógépet vásároljunk? Tekintse meg az Alza.hu kínálatát!