Vízóraszerelés nyolc évente

vízóraszerelés - vízszerelő-budapest

A fogyasztásmérő cseréje miatt elkerülhetetlen a vízóraszerelés

Ne feledjük, hogy a vízóraszerelés akkor is szükséges időnként, ha a mérőórák tökéletesen működnek. Az oka rendkívül egyszerű:
Törvény írja elő, hogy a vízórákat minden nyolcadik évben kötelezően cserélni és hitelesíteni kell.

Mindenről a mérőeszköz tulajdonosának kell gondoskodni. Nyilván sokakban felmerül ilyenkor a kérdés: miért van erre szükség? Azért született meg ez a határozat, mert a Magyar Víziközmű Szövetség a tagszervezetei által rendszeresen ellenőrzi a vízórák mérési pontosságát. Megállapításuk szerint a legtöbb mérőeszköz a használatból eredő kopás, valamint a vízkövesedés és egyéb lerakódások miatt 8 év után már érezhetően veszít a pontosságából. A tulajdonosoknak tehát gondoskodni kell a cseréről, amikor lejár a szavatossági idő.

Mikor jön el a csere ideje?

A legegyszerűbb, ha személyesen megvizsgáljuk a mérőórát. A számlapján szerepelnie kell a gyártási évnek. Rendszerint csak az évszám két utolsó számjegyét tüntetik fel, tehát egy 2015-ben üzembe helyezett órán csak a „15” látható. A havonta küldött számlaértesítő kísérőlevelében is megtaláljuk általában a gyártás évét vagy a csere esedékességének dátumát. De akkor sincs gond, ha megfeledkezünk az időpont ellenőrzéséről, mert a szolgáltató nem lesz ilyen feledékeny. Biztosak lehetünk benne, hogy amikor közeleg a csere ideje, értesítést kapunk. Amennyiben erre nem reagálunk, jó eséllyel felszólítás is érkezik. Ne vegyük félvállról a dolgot, mert amennyiben nem történik meg a csere, a vízműveknek joga van a jóval magasabb átalánydíj megfizetésére kötelezni bennünket.

A vízóra cseréje

Jó hír, hogy a vízóraszerelés szakmai részét nem nekünk kell elvégezni. Érdemes olyan szakembert keresni, aki nemcsak a szerelés, de az ügyintézés terhét is leveszi a vállunkról. Így csupán annyi dolgunk lesz, hogy biztosítsuk számára a helyszínt. A vizszerelo-budapest.hu weboldal munkatársa pontosan ezt a komplett szolgáltatás kínálja. Teljes körű ügyintézéssel, vízóra terv készítéssel és persze a komplett kivitelezéssel segít a vízóra cseréjében.